Jun 27, 2012

Tupperware

Siapa tak kenal jenama tupperware..?
Eco bottle yang aku ada kaler hijau. Gambar ni aku rembat kat en tupperware
Aku..?
Ye...tu dulu tapi bila dah masuk dunia pekerjaan, sedikit demi sedikit aku mula terjebak...

Aku dulu tak minat dengan segala mak nenek tupperware ni.
Ada macam-macam rupa, bentuk, saiz, warna bla..bla...bla...

Pernah dulu Kak Shira (nama sebenar) kakak kat tempat keje lama cakap,

"Sekarang kau bujang, memang tak heran tupperware ni. Tunggulah kau dah kahwin esok, sibuk nak tengok katalog. Nak cari bekas untuk cili bawanglah, bekas beraslah....."

"Kak Shira ni nak beli tupperware kena sorok dari suami akak. Kalau dia tahu mesti bising.Kat rumah tu memang dah banyak tapi bila tengok ada yang baru, mesti nak beli. Geramlah tengok tupperware ni.."

Kat Office lama aku memang kencang giler pasal ni. Sampaikan ada gak dealer laki orang. Bos-bos perempuan pun meniaga tupperware jugak.. (untung ke meniaga tupperware ni)
Sungguh...Tsunami Tupperware kat sana.

Yang staff laki sibuk nak tengok katalog gak sebab nak belikan untuk bini (sungguh baik dan sportingnyer), yang bujang sebuk cari Eco Bottle bla bla bla...

Kat sini pun tak kurang hebatnya...
Lelaki jual tupperware dah jadi perkara biasa (advance lelaki sekarang ek).
Tanya je siapa jual tupperware...? Bersepah...

Aku bab nak jadi dealer ke apa ke memang malas nak layan. Kalau rasa nak beli, order je kat diorang.


nota kaki : Tapi serius, eco bottle tu memang comel. laki perempuan guna pun takda hal. Tupperware ni mengancam sebab color dengan design dia. Berkualiti... Terbaikkkkk....
Munchas Gracias Baca Entry Cik LaLa

10 comments:

  1. eco bottle? tettt, tak kenal. tupperware kenal masa bawak makanan pegi sekolah dulu. nak isi bawang belum masa lagi. heheh

    ReplyDelete
  2. @M Fizanhahaha..tp la ni tupperware ada gak yg laki mint..lg2 kt tempat keje sini..

    ReplyDelete
  3. tupperware mmg berlambak kt umah.. mak yg beli.. ho3.. shggakan smua spesies2 bekas cmtu dipanggil tupperware sdgkan tupperware itu satu jenama... ho3..

    ReplyDelete
  4. @Emmatulah..dlu cik lala pk t/ware nama bekas2 tu rupanya tu jenama..
    kalau mak2 mmg suka segala mak nenek t/ware ni...

    ReplyDelete
  5. sebab saya seorang bujang, maka saya cuma ada 3 biji tupperware..2 tupperware tu sebab beli aiskrim dalam bekas yang rm6.29 tu..satu tupperware lagi aritu kawan bagi kek, isi dalam tupperware dia, terus buat harta..errr tupperware aiskrim jugak..hahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. o..yg tu mmg byk..t/ware aiskrim..ade kaler kuning,putih...biru ;p

      Delete
  6. Replies
    1. kalo yg dh kawen opkosz kenal..hehehe..

      Delete

Belog Cik LaLa