Feb 22, 2012

Bubur Sum Sum

Member Cik LALA upload gambar bubur sum-sum, terus jatuh cinta. Ohsem!!
i Loike ;)
so cik request kt dia..nah dia bg and cik share kat sini. Tak rugi kalau kita xlokek ilmu kan...
 
-bubur sum-sum

atas permitaan cik lala, resepi disertakan
500 gram tepung beras
2 biji kelapa, ambil santan nya
daun pandan
garam
air

cara2
bancuh tepung beras dgn santan dan air.
kepekatan dia agak2 la, jgn cair jangan pekat
masak sampai dia tanak.
nk tahu dh masak letak kat pinggan lepas sejuk, kalo x melekat tu dah masak la
kalo kita wat nak bagi tanak tu dkt 2 jam jgk, kalo wat byk lagi lama la

untuk air gula tu bese je,
masak gula merah dgn air.nk manis tambah gula pasir. adjust la rase dia. letak daun pandan kalo nk wangi
 p/s : Nanti cik nak try. Ape2 hal cik akan post okeh. 

Munchas Gracias Baca Entry Cik LaLa

3 comments:

  1. style giler budak dalam gambo tu... macam retis dah aku tengok...hehe...adik ke?

    ReplyDelete

Belog Cik LaLa